Tuesday, January 22, 2008

KÕIK HOMME 16.00 KULTUURIMAJJA FILMILE!

nii, kuulsite. kui ma täna näitekast lahkusin, siis kai (huvijuht) ütles, et 10 piletit on veel vaja maha müüa, muidu jääb film ära.
seega, kuulsite kõik, tehke siis nii.
teglt olen mina juba oma töö selles suhtes teinud. 6 inimest reaalselt lubasid tulla, ja nii 4 tükki on mõtteliselt ka tulemas ehk siis nad mõtlevad selle peale.
ma arvan, et saab nad kokku ka.
aga jah, täna siis...
sain matemaatikas plussi, lihtsalt niisama ja käisin ujumas ka, jaurasin, nagu ikka mul tavaks on.
läksin umbes 10 minutit varem kooli ka, rääkisin jaksiga hommikul juttu, kuna ta jõuab ju mingi elueest vara kooli.
vahetundides käisime nagu ikka väljas ja nii. härri tund oli ka veel ja kuidas muidu saab see ikka mööduda, kui mina härriga ei vaidle, tänaseks teemaks siis oli lõpuks rassism ja natsionalism.
mina üldiselt arvasin, et igast sulelised ja karvased ei pea elama eestis, elagu oma kodumaal või saagu kodanikeks.
peale kooli muidu läksime jaksi ja martiniga gnoomi, nad võtsid mõlemad friikad, ma võtsin rummikoogi. jaks ja martin mingi lollitasid urmas oti jutusaadet järgi ja päris haige oli see.
umbes tund aega istusime seal, siis jaks läks bussile, martin koju ja mina näitekasse.
ja muud huvitavat täna polnudki.
sitt juhus ju, aga teglt ma valisin endale oma näo konkursiks teise laulu ka välja, mingi sellise, mida rasmus ei pea saatma kitarril. jaan tätte laul on.
ja oi bljääd'i originaalversiooni leidsin ka limewirest, see on muidu see laul, mida me bändiga teeme.
ja vot.

ma teglt lisaks oma lemmikanekdoodi ka siia lõppu. see on hästi pikk.

Karu oli hoolimatu, lampjalgne ja räpane. Samas aga ei olnudmetsas temast heasüdamlikumat looma. Aga teised märkasid vaid temavälimust, mille peale Karu väga solvus. Ta püüdis teisi loomi ja peksis neidjalgadega. Sellepärast ülejäänud teda ei armastanudki. Ehkki ta oli vägaheasüdamlik. Armastas julmi nalju. Nende naljade eest hakkasid loomad tedaveel rohkem vihkama ja peksid. Jah, raske on ilmas elada headel jalōbusatel.
Hunt oli ka hoolimatu ja julm. Ja räpane. Lisaks veel väga kuri ja julm. Agaloomad ei vihanud teda ja ei peksnud. Sellepärast, et Hunt suri juba varasesnooruses. Sest, et Karu sündis enne Hunti. Jah, hea kui headus vōidabkurjust.
Jänes oli ka kuri ja julm. Ja räpane. Ja veel oli ta arg. Sigadusi ei teinudta kunagi. Sest et kartis. Aga talle anti sellegipoolest peksa. Sest etkurjus peab alati karistatud saama.
Ka Rähn oli kuri ja julm. Ta ei peksnud loomi, sest et tal polnud käsi.Sellepärast elas ta oma kurjuse välja puude kallal. Teda ei pekstud. Sest etei ulatatud. Ükskord muljus langev puu ta surnuks. Räägitakse, et see olipuu kättemaks. Peale seda ei julgenud loomad enam kuu aega puude vastukuseda. Nad kusesid Jänese peale. Jänes külmetas, jäi haigeks ja suri ära.Kōigile oli selge, et selles jamas oli süüdi Rähn. Aga teda ei puudutud.Sest ei saadud murdunud puu alt kätte. Jah, vahel jääb ka kurjuskaristuseta.
Mutt oli väike ja pime. Ta ei olnud kuri. Ta tegi lihtsalt hästi oma tööd.Tema selle puualuse ära ōōnestaski ja puu kukkus Rähnile peale. Sellest eisaanud keegi teada ja sellepärast ei antud talle ka peksa. Talle anti üldseharva tappa. Tihedamini lihtsalt hirmutati. Aga teda oli väga raskehirmutada, sest ta oli ju pime ja ei näinud et teda püüti hirmutada. Kuiteda ei ōnnestunud hirmutada, siis muututsid loomad väga kurvaks. Ja andsidKarule peksa. Sest et neil oli väga kurb olla. Ühekorra tahtis ka Karu Muttihirmutada. Aga Mutt ei ehmunud. Sest, et Karu oli ta ära tapnud. Kogemata.Sest, et Karu oli väga kohmakas. Ja loomad andsid talle väga kōvasti peksa.Vaatamata sellele, et Karu ütles, et ta tegi nalja. Halb, kui vahel nalju eimōisteta.
Rebane oli väga kaval. Ta vōis vabalt keda tahes üle kavaldada. Kui seeōnnestus, siis talle peksa ei antud. Aga vahel tal ei vedanud. Ja talle antipeksa. Peksti kogu metsaga. Ja siis ei ōnnestunud tal enam kedagi ülekavaldada. Sest on kole raske kedagi üle kavaldada, kui sind pekstakse.
Metssiga oli suur, tugev ja hirmus. Kōik kartsid teda. Ja teda pekstiainult kogu metsarahvaga. Vōi lihsalt loobiti kividega. Metsseale see eimeeldinud. Ja ühel ööl peitis ta kōik metsa kivid ära. Selle eest peksti takorralikult läbi. Rohkem ei peitnud ta kunagi kive.
Siil oli pisike ja okkaline. Ta torkis. Ta ei olnud kuri, vaid lihtsalttorkis. Sellepärast peksti teda ainult kōhtu. Siilile see ei meeldinud ja taajas ennast kiilaks. Siis hakati teda peksma nagu kōiki teisigi. Jah, vägaraske on olla samasugune nagu teised.
Skunk oli peaaegu nagu Jänes. Ainult väga haisev. Ta lōhnas halvasti. Tedapeksti ainult siis kui ta oli kilekotis. Siis ei olnud hais nii tugev.Ühekorra oli Skunksil sünnipäev. Ta kutsus kohale kōik loomad, sest oli ahneja tahtis kingitusi saada. Loomad kinkisid talle uue rohelise kilekoti. Japeksid kuni teadvusekaotuseni. Ja Skunk lämbus kilekotis ära. Nii tamaetigi. Kilekotis. Väga Kauges Metsas. Sest et Surnud Skunk haises veeltugevamini. Pärast tulid Väga Kauge Metsa elanikud ja andsid kōigilekorraliku keretäie. Sest neile ei meeldinud Surnud Skunksi lōhn. Jah,naabritega on vaja hästi läbi saada.
Hamster oli ka väga ahne. Ja rikas. Kui ta vaid oleks oma rikkusi jaganud,siis poleks teda nii kōvasti pekstud. Aga ta oli väga ahne. Sellepärastpeksti teda kōvasti. Ja ta pidi ikka oma rikkusi jagama. Ja ta nuttiskibedalt. Jah, ka rikkad nutavad.
Lōvi oli loomade kuningas. Ta valitses metsa. Valitsejaid ei olnud kombekspeksta. See oli seadus. Aga loomadel oli *suva*. Nad andsid Lōvile peksa.Niisama. Sest seal oli nii kombeks.

No comments: